Tilamme sijaitsee kauniissa ja monipuolisessa Keski-Suomessa Laukaan kunnassa noin 40 km Jyväskylästä pohjoiseen.  Kasvatamme luonnonmukaisesti kotimaista alkuperäisrotua kainuunharmaslammasta. Tätä harvinaista rotua on jäljellä n. 2000 yksilöä ja siitä saadaan erinomaisen laadukasta lihaa, luonnon sävyttämiä ylellisiä taljoja, pehmoista villaa monissa väreissä, laadukkaita täyslihasäilykkeitä sekä lampaan maidosta tehtyä hoitavaa saippuaa. Monipuolinen rotu on innoittanut järjestämään myös kursseja mm. kehruuseen liittyen ja suunnitteilla on ensimmäinen lampaanhoitokurssi. Laatu, kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä asiakastyytyväisyys ovat meille tärkeimmät asiat. Näin ollen lihat pakataan luomuhyväksytyn pientoimijan toimesta: mm. Karisalmen Kotiliha-teurastamo Jämsässä ja Lihatrio Saarijärvellä. Taljat muokataan Rantasen Nahkajalostamo Lavialla käyttäen alunaa muokkausprosessissa. Karstalevyä on saatavilla porilaisen Kehräämö Mustalampaan tekemänä. Kursseilla opettajina toimivat alansa ammattilaiset.

Toimintamme keskiössä on myös rakkaus kainuunharmaslampaisiin: se on monipuolinen, suomalainen alkuperäisrotu, jonka villa ja taljat ovat vertaansa vailla ja liha on oikein maukasta. Rodun harvinaisuuden vuoksi koemme sen kasvattamisen tärkeänä työnä, jotta tuo arvokas geeniperimä säilyisi tulevaisuudessakin. Meillä vieraillessasi voit olla varma, että saat 100 % suomalaista, kestävää laatua olevia tuotteita. Kehitämme toimintaamme koko ajan ympäristöystävällisempään ja eläimien ja ihmisten hyvinvointia lisäävään suuntaan ja olemme mukana mm. Carbon Action-hankkeessa.

”Maaperässä on valtava potentiaali varastoida hiiltä, ja hillitä näin ilmastonmuutosta. Carbon Action -alustalla etsitään tapoja, joilla vauhdittaa hiilen varastoitumista ilmakehästä peltomaahan ja todentaa sen varastoituminen tieteellisesti. Lisäksi alustalla edistetään hiiltä varastoivan viljelyn, eli hiiliviljelyn, käyttöönottoa suomalaisilla maatiloilla. Carbon Actionissa tutkijat, viljelijät ja yritykset toimivat yhteistyössä hiiltä sitovan viljelyn edistämiseksi.” www.carbonaction.org

 

Tilaa tuotteitamme puhelimitse 050-324  2379, sähköpostilla karitsakammari@outlook.com tai verkkokaupasta https://holvi.com/shop/tZnJS9/products/ .

TUORETTA KARITSAA PUODISSA 14.2. ALKAEN!

Jyväskylän Valion Valmakaupasta Seppälänkankaalla on tällä hetkellä karitsan jauhelihaa, karitsan niskakiekkoja, karitsan palapaistia, karitsan kyljyksiä sekä karitsan luutonta paistia.

 

 

« Edellinen Tammikuu 2020 Seuraava »
Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

 

Sivut päivitetty 16.2.2020