Ruokareseptejä

Helppo lammaspata:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota kannellinen haudutuspata ja laita siihen sulaa luullista lapaa ja/tai  niskakiekkoja tms. lihaa, mutta luuta on oltava mukana. Laita mustapippuria kokonaisena muutama kappale ja rouhittuna lihojen päälle. Sirottele myös n. teelusikallinen suolaa lihojen päälle. Heitä mukaan pari laakerinlehteä ja laita astiaan vettä n. kolmasosa.  Laita kansi päälle ja työnnä pata uuniin. Laske lämpötila n. 120 asteeseen. Anna olla useita tunteja. Minä annoin padan olla yön yli uunissa ja tuloksena oli haarukalla mureneva, mehukas lihapata. Syö haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

002019

 

Karitsan kyljyksiä Tuulan ohjeen mukaan valmistettuna:

Sivele kyljykset valkosipulilla, grillaa ja voitele voilla. Grillaa lisukkeeksi kokonaisia valkosipuleita.

034073

 

Karitsakebab: (ohje löydetty netistä googlettamalla ja tämä on hyvä ;))

Sekoita 4 rkl oliiviöljyä, 45 g aromisuolaa, 4 tuoretta valkosipulin kynttä murskattuna, 1 tl paprikajauhetta, 1 rkl grillimaustetta sekä 1 rkl mustapippuria keskenään ja laita seos yleiskoneen kulhoon. Lisää 1,2 kg karitsan jauhelihaa. Vaivaa 3-5- minuuttia taikinakoukuilla tai K-terällä. Kääri tiukkaan pötköksi kolminkertaiseen folioon ja laita uuniritilälle. Laita alle pelti, johon rasva voi valua. Paista 125 -asteessa n. 3,5 tuntia. 3 tunnin kohdalla tee reikä esim. hammastikulla folion alapintaan, jotta neste valuu pois. Nauti haluamiesi lisäkkeiden kera.

Lisää maukkaita ohjeita Suomen Lammasyhdistys ry:n sivulla: https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/