Kehruukurssi 12.-13.6.2021

Järjestämme kehruukurssin kesäkuun toisena viikonloppuna. Tekstiiliartesaani ja lammasneuvoja Sini Sillanpää tulee jälleen opettamaan villaisia asioita tilallemme. Tutustumme lampaisiin ja kerintään, villojen lajitteluun, karstaamiseen ja itse kehräämiseen niin värttinällä kuin rukillakin. Tällä kertaa kehruussa syvennytään kertaamiseen. Värikasvit ovat parhaimmillaan juuri ennen juhannusta, joten villan ja lankojen värjäystä on mahdollista tehdä kehruun lomassa.
Kurssin hinta on 120 € ja se sisältää opetuksen, 100 g villaa sekä voileipäkahvit molempina päivinä. Kurssille otetaan enintään 8 henkilöä ja se järjestetään, jos tulijoita on vähintään 5. Huolehdimme terveydestäsi pitämällä turvavälit kunnossa ja tarjoamalla käsienpesumahdollisuuden ja käsidesiä. Maskeja pidetään tarvittaessa (esim. kerintänäytös). Kurssi pidetään ulkona ja keräämme kasveja luonnosta, joten säänmukainen varustus ja kumisaappaat ovat tarpeen.
Majoitusta voi kysellä mm. Villa Luotolasta (Äijälä), Varjolan tilalta (Kuusa) ja Kylpylähotelli Peurungasta (Laukaa). Matkailuautolla voi majoittua tilallamme. Ilmoittautumiset kurssille 31.5. mennessä sähköpostilla karitsakammari@outlook.com tai puhelimella 050-324 2379. Ilmoitathan erityisruokavaliosi ja muut tietämisen arvoiset asiat ilmoittautuessasi.
Tervetuloa villan kiehtovaan maailmaan!